DJ & VJ NAMSTERDAMKE

Sobota, 12. marec ob 22.00 v Menzi pri koritu
Petek, 11. marec ob 22.00 v Gustavu, Pekarna Maribor

Yke Mouse – dj Yke

Rojena amsterdamka, ki rola drum'n'bass in jungle na amsterdamski underground sceni skoraj vsak vikend. Je del Chronic Soundsystem kolektiva in je prava posebnost v pretežno moški d'n'b areni.


Monika Stepak – radio dj POWER VERSUS POWER <digital hard-core,ciber punk>
reprezenting FREE RADIO PATAPOE FROM AMSTERDAM

Živi v Amsterdamu, prihaja pa iz Poljske. Je velika podpornica tekno glasbe in mnogih drugih inspirativnih glsbenih projektov 'naredi sam' scene na Nizozemskem in drugod… Ustvarja tedenski radijski program lokalnega piratskega radia in organizira lokalne mladinske iniciative znotraj cirkuške, akrobatske, hip hop kulture. Poleg tega je tudi novopečena glasbena producentka. Za vas bo rolala hardcore zvoke!


Maria – dj Maria Unleaded

Še ena Poljakinja, ki živi v Amsterdamu. Inspirativna umetnica, ki rola hardcore tekno in druge 'huuude' melodije. Je lastnica »ki-tek« soundsystema, ki je v preteklosti dodobra razmigal že lep del Evrope.


Giugliana – vj NUNS WITH GUNS

Za konec pa še ena italijanka živeča v Amsterdamu. Vizualna performerka in video aktivistka.
Njena posebnost je umetniški projekt Nuns With Guns (NWG), ki se je rodil iz unikatnih inputov italijanske skupine video umetnikov znanih po imenu Church of Electrosophy in angleške Mutoid Waste Co. Umetnost NWG je čutiti kot da bi bili post-industrijski deliričen mističen video manipulator, ki materializira umetnost skozi recikliranje video skulptur in podob. NWG vizualije so nadgrajevale nastope najbolj talentiranih dj-ev, performerjev in live setov po klubih, skvotih, festivalih, umetniških galerijah in muzejih po vsej Evropi.
Velika inspiracija za vsakogar, ki želi politizirati svojo digitalno umetnost. Kiber amazonka, ki sovraži državo! Brez zajebancije!!!
http://www.submultimedia.tv/nwg/
http://www.bs.freak-animals.org/bildstoerung-00.htm

© RDEČE ZORE 6 . Email . Oblika: Phant&Puntza