Dunja Knebl

Torek, 8. marec ob 23.00 v Klubu Gromka

Dunja Knebl se je rodila v Zagrebu. Živela je v ZDA, Indoneziji in Rusiji. Preživljala se je kot prevajalka in profesorica, njen najljubši hobi pa je bilo prepevanje ljudskih pesmi iz različnih dežel. Ko je leta 1993 odkrila, da na tisoče hrvaških ljudskih pesmi nikoli ni bilo posnetih, je začela prirejati in snemati pesmi, ki jih je našla zapisane v knjigah. V tem času je posnela šest albumov, sodelovala na mnogih kompilacijah in naredila dve gledališki predstavi. Dvakrat je bila nominirana za glasbeno nagrado Porin. Poleg petja v najrazličnejših zasedbah, na koncertih, v televizijskih in radijskih oddajah na Hrvaškem in tujem, Dunja Knebl vodi delavnice, kjer sodelujoče uči, kako peti ljudske pesmi. Ima zelo obsežen repertoar, saj je samo hrvaških pesmi, ki jih izvaja, več sto. Nastopa bodisi sama ob spremljavi kitare in malih tolkal bodisi z drugimi glasbeniki (čelo, cimbale, akustična kitara, kontrabas, tolkala, spremni vokali).

Diskografija: Čuješ, golub, čuješ (Morje Kak, 1994), ...jer bez tebe nema mene (Orfej, 1996), Croatian Folk Songs from Međimurje (Trottel Records, 1998), Iz globine srca (Dancing Bear, 1998), Četiri frtalji (Dancing Bear, 2000), Da sam barem guska (Dancing Bear, 2002), novi album pa snema kar lepo doma.

www.dunjaknebl.com


Autobiografska humoristična monodrama Dunje Knebl s petjem v hrvaškem, angleškem, ruskem in indonezijskem jeziku

Zakaj sem pri 47-ih postala javna pevka ali strah pred kloniranjem

Klub Gromka, torek, 8. marec ob 23.00

»Dunja Knebl s pesmijo in pripovedjo potuje po svetu in s tem pravzaprav izraža svoj svetovni nazor. Njeno osnovno načelo je biti in ostati svoja in raznolika v svetu, ki se vse bolj unificira, torej 'rešiti se pred kloniranjem'.«
(Tin Kolumbić, Slobodna dalmacija, 29. september 1998)

© RDEČE ZORE 6 . Email . Oblika: Phant&Puntza