Koncert
Kathleen Yearwood

Sobota, 5. marec ob 21.00, MIKK Murska Sobota
Torek, 8. marec ob 23.00 v Klubu Gromka

»Na nastopih sem bila vedno v nekakšnem transu. Zdaj nisem več. Igram te pesmi, ljudem gre na jok in nekateri jočejo. Ne gledam jih. Ne znam sklepati prijateljstev, ne znam živeti, a znam ljudi spraviti v jok.« Kathleen Yearwood že šestnajst let, od prvega albuma Panik and Death, izpopolnjuje svojo neizprosno, pasje cinično in otožno obrt. Ta kanadska pisateljica, aktivistka in glasbenica (kitaristka in vokalistka), ki jo pozorni primerjajo z Meiro Asher in Vedo Hille, malce manj pozorni pa s Tori Amos, je letos v samozaložbi izdala v živo posnet album Ordeal. Ordeal ali, če Kathleen še enkrat citiram, »ta umazana grind opera«, je njen šesti album, morda njeno najmanj eksperimentalno delo, ki povedanemu navkljub druži nezdružljivo: akustičen folk, improvizacijo, nojz in celo grind.

Poleg prvega albuma Panik and Death, je večinoma v samozaložbi izdala še Book of Hate (1994), Little Misery Birds (1997), albumu priredb Dog Logic (Subterranean Records, 2000), Universal Incest EP (2002) in album Ordeal.

Solističen nastop Kathleen Yearwood na Rdečih zorah se bo zgodil v okviru njene slovensko-hrvaške turneje, ki zajema osem mest, kjer se ji bo na basu pridružil tudi Reg Elder. Skupaj sta The Kathleen Yearwood ORDEAL.

http://www.angelfire.com/music/kathleenyearwood/

Turneja The Kathleen Yearwood ORDEAL

Čet., 3. marec: Kljub, Celje
Pet., 4. marec: MC, Slovenj Gradec
Sob., 5. marec: MIKK, Murska Sobota

Pon., 7. marec: Stari hrast, Čakovec, HR
Tor., 8. marec: Klub Gromka, Ljubljana, VI. festival Rdeče zore

Čet., 10. marec: Pr' Gabrijelu, Cerkno
Pet., 11. marec: MCP, Postojna
Sob., 12. marec: MKC, Koper
Ned., 13. marec: Disko Texas, Šebrelje (pri Cerknem)

© RDEČE ZORE 6 . Email . Oblika: Phant&Puntza