Nastop kraljev preobleke

JOHNNY “THE BIG CHEESE” MOZZARELLA in RICKY Z. STARR

Torek, 8. marec ob 21.30 v Menzi pri koritu

Johnny “The Big Cheese” Mozzarella je že od nekdaj vedel, da bo zavzel oder in ženska srca. V otroštvu je oponašal gibe Johna Travolte in Rickyja Martina. Kot tapravi glumač na odru in v vsakdanjem življenju, je mladi Johnny vodil showe talentov iz soseščine, da bi se tako postavljal s svojim vrhunskim likom. Morda je prav zaradi svojega nagnjenja do lasne kozmetike in zaradi obsedenosti z »res dobro sirovo pogačo« postal glavna faca v mestu.

Johnny je član igralske skupine drag king performerk DK PDX, pa tudi ustanovitelj Cheesehead Productions. V prostem času Johnny rad kaj dobrega popije in pojé in prepeva podoknice damam.
Johnny Mozzarella (alias Maryanne Cassera) z drag nastopi ruši dominantno kulturno paradigmo družbenega spola. Moškost igra tako na odru kot v vsakdanu, s tem pa nazorno prikaže, kako družbenospolna različnost ustvarja načine in možnosti za osvoboditev iz okostenelih kulturnih določil za izražanje družbenega spola.

Ricky Z. Starr se je rodil v velikem mestu, Chicago Illinois. Odrašča je na ulicah, v šoli so ga nadlegovali, brke pa je imel že pri dvanajstih letih. Bil je pravi dec, kakršen je še dandanes. Že pri šestnajstih je bil videti kot moški. Zaradi slabega vedenja in slabih ocen je celo letel iz šole. Starši so se mu odrekli, tako da je ostal sam s svojo pametjo in sladkimi zalizki. Vedel je, da bo s to kombinacijo daleč prišel in da bo lahko postal tisto, kar si želi vsak … zvezda. Ricky se ni nikoli oziral nazaj v težke čase svojih najstniških let. Kjer je le mogel, je začel nastopati, za zaslužek. V klubih, potem na železniških postajah in v javni knjižnici. Težko delo se mu je obrestovalo. Zdaj lahko Rickyja Z. Starra (Erico Paron) srečate povsod: v nočnih klubih, v mirnem kafiču, in, kot pravo zvezdo, seveda na nebu.

www.johnnymozzarella.com

© RDEČE ZORE 6 . Email . Oblika: Phant&Puntza