ALLUN

Italijanska noise rock zasedba Allun je nastala poleti leta 1989 v kulturno socialnem centru CSA La Sede v Vigevanu sredi riževih polj padske nižine v Italiji.
Preden so ustanovile svojo skupino so se ukvarjale z organizacijo koncertov. Edina, ki je znala igrati instrument je bila bas kitaristka, zato so svojo glasbeno kariero začele kot neglasbenice. Kljub temu so si razdelile inštrumente in vloge, obenem pa so vključile še gospodinjskih aparatov in pisalnega stroja. Ker niso perfektne glasbenice, so poskrbele, da so njihovi koncerti s premnogimi preoblekami in performansi izredno vizualni.
Njihov pristop je čist in ne pripada nobenim kriterijem in referencam. Na veliko presenečenje in zadovoljstvo so njihovi prvi koncerti doživeli izredno dober sprejem in pozitivne kritike.
Do danes so izdale pri založbi Barlamuerte iz Milana šest albumov.

_


ALLUN

The Italian all-girl-noise-rock group Allun was formed in the summer 1989 at the cultural-social centre CSA La Sede in town Vigevan which lies in the middle of rice fields of Padova's lowland in Italy.
Organization of concerts was the main occupation of the members of the group before they have decided to found the group. The only member who knew to play her instrument at the beginning was a bass player. In spite of that they have distributed the instruments and roles among themselves, including also domestic appliances and a typewriter as instruments. Since they are not exactly superb musicians, the substitute comes in the way of many a dress's changes and performances, thus making their concerts extremely visual appealing.
Their approach is clean and does not belong to any criteria and references. On members' own surprise and satisfaction their first concerts received extremely warm reception by the public and positive reviews by the critics.
So far the group has released six albums with their publisher Barlamuerte from Milano.

© RDEČE ZORE 5 . Email . Oblika: Phant&Puntza